Peretii verzi, cunoscuti, de asemenea, si sub numele de „ ziduri vii” devin din ce in ce mai populari si pot fi instalati atat in mediile casnice cat si comerciale. Succesul “Peretilor verzi “ este dat de efectul lor estetic, fantastic.

“ Peretii verzi “ sunt potriviti atat pentru mediile interne cat si pentru cele externe ( acoperisuri ) si pot fi utilizati ca pereti de frontiera si ca ecrane, dar si ca puncte focale, cum ar fi holuri si curti, cu abilitatea de a fi capabili sa creeze auto-sprijinirea structurilor de orice forma si dimensiune pe care sa se implanteze plantele. Fiecare solutie creeaza un element inovativ, care nu numai confera o estetica placuta spatiului, dar creste si valoarea mediului inconjurator. “ Peretii verzi”, de fapt, creeaza o buna izolare termica si fonica si reduc “efectul de insula de caldura urbana” si anume cresterea de caldura care apare in zonele dens populate, imbunatatirea filtrarii aerului si crearea unui microclimat local sanatos.

Peretii verzi: instalare si intretinere:

“ Peretii verzi” sunt relativ usor de instalat. Un aspect foarte important care nu trebuie neglijat este cel de intretinere si al irigarii.“ Peretii verzi interni” de dimensiuni mici sunt destul de usor de tratat, prin etansarea cu plante de sezon si posibila inlocuire a plantelor moarte sau nedorite, daca este necesar.

Instalarea “ Peretilor verzi” atat interni cat si comerciali de dimensiuni mai mari este mai exigenta si necesita o tehnologie speciala de prindere si proiectare precum si o ingrijire regulata profesionala.De exemplu, trebuie monitorizat lunar starea instalatiei, irigarea, drenajul si intretinerea. Un sistem de irigare eficient este o parte esentiala a instalatiei de “ Pereti verzi” si este important ca fiecare “ Perete verde” sa aiba incorporat acest sistem de irigare. Datorita pozitiei pe verticala, “ Peretii verzi” sunt extrem de vulnerabili la curentii de aer si trebuie sa fie in mod constant mentinuti umezi prin sistemul de irigare. Sistemul de irigare al peretilor verzi poate fi echipat cu un sistem de colectare a apei.

O oaza suspendata in cer, un refugiu din stresul vietii de zi cu zi, peretii nostri pot deveni reale gradini ornamentale.
In plus, realizarea sistemului de „ Pereti verzi” reprezinta o solutie arhitecturala inovatoare avand doua tipuri de avantaje majore :
• izolare termica, pentru ca evita radiatia directa a soarelui,
• estetica placuta – peretele poate fi impodobit cu liane frumoase sau plante colorate si flori.

Gradina de pe acoperis : oaza verde de deasupra orasului

Gradinile verzi reprezinta o solutie originala si inovativa a gradinilor realizate in mediul unde nu este posibil sa existe spatii verzi. De fapt vom incerca sa realizam, cu ajutorul unor materiale si tehnologii avansate, o oaza de verdeata si arome pe acoperisurile plate ale caselor / blocurilor, pentru a avea propria gradina din oras.
Exista multiple avantaje pentru care “Gradina de pe acoperis” ofera casei mediul ambiental, primul aspect fiind imbunatatirea estetica a locuintei care va fi umpluta cu o varietate de culori si parfumuri, promovarea economisirii de energie datorita caracteristicilor de izolare termica atat iarna cat si vara, imbunatatirea calitatii aerului din casa si oras datorita oxigenului produs de plante, reduce efectele zgomotului si a poluarii electromagnetice.

Este intr-adevar uimitor modul in care tehnologia si progresul uman pot fi puse la dispozitie in acest domeniu, pentru a ne permite sa recream gradinile suspendate ale naturii pe partea de sus a cladirilor.
Gradinile suspendate sunt cea mai buna solutie pentru a elimina impactul poluarii, dar mai ales, pentru a crea spatii frumoase, vizibile; gradinile suspendate sunt adevarate oaze de relaxare, spatii perfecte pentru primirea oaspetilor (prieteni, clienti, furnizori). De asemeni economiile pentru incalzire si climatizare fiind de pana la 40% mai mici, creand beneficii evidente pentru mediul inconjurator si cresterea calitatii vietii.